Simpel en snel

Consolideren is een tijdrovend proces. Of eigenlijk, wás een tijdrovend proces. Want Cloud-based ERP softwaresysteem NetSuite maakt het u makkelijk. Met één druk op de knop biedt NetSuite u automatisch oplossingen en real time rapportages aan.

Wat maakt het consolidatieproces zo tijdrovend? En hoe maakt NetSuite het u makkelijk?

Transacties in vreemde valuta

Op het moment dat u zaken doet in vreemde valuta hoeft u zich in NetSuite geen zorgen te maken over wisselkoersen. Dagelijks worden wisselkoersen automatisch geüpdate. Bij uw maandafsluiting vindt met een druk op de knop herwaardering plaats op transactieniveau. Niet gerealiseerde winsten/verliezen door wisselkoersen komen automatisch per entiteit in uw resultaat terecht.

Consolideren naar andere valuta, CTA

Op grootboekrekeningniveau geeft u aan met welke koers NetSuite moet rekenen; de current rate, de historical rate en de average rate. Zo gebruikt u bijvoorbeeld voor openstaande facturen de current rate, maar voor materiële vaste activa gebruikt u de historical, de koers op de dag van de aanschaf.

De CTA (Cumulative Transaction Adjustment), die vervolgens uit consolidatie naar een andere valuta voortvloeit berekent en boekt NetSuite automatisch voor u.

InterCompany transacties

Met meerdere entiteiten binnen uw groep kunt u ook te maken krijgen met transacties tussen en belangen in andere groepsmaatschappijen. Wanneer u consolideert wilt u deze transacties elimineren om kunstmatig opgeblazen omzetcijfers en balanstotalen te voorkomen. Door grootboekrekeningen te markeren voor InterCompany eliminatie elimineert u in uw maandafsluiting deze transacties en belangen met één druk op de knop.

NetSuite boekt deze eliminatietransacties naar eliminatie-entiteiten. Dit maakt consolidatie niet alleen gemakkelijk op groepsniveau, maar ook subconsolidaties tussen de maximaal 75 entiteiten die u in NetSuite kunt inrichten worden uiterst gemakkelijk.

Veel van onze klanten hebben met NetSuite hun maandafsluiting periode kunnen halveren en kunnen eindelijk vooruit kijken in plaats van in de achteruitkijkspiegel.

Wilt u meer weten over de voordelen van consolideren met NetSuite, neemt u dan contact op met Fast Four.

Back to News
Fast Four