Wat is het eerste wat bij je op komt bij de woorden ‘integreren ERP-systeem’? Als je denkt ‘Oh help!’ of ‘Lijkt me handig’, dan is de komende serie blogs iets voor jou. Ook als je nieuwsgierig bent hoe je het kunt integreren in de huidige werkomgeving. Een ERP-systeem is er om jou te helpen en processen eenvoudiger te maken. Toch is het niet vanzelfsprekend voor iedereen. Wanneer we met nieuwe klanten om tafel zitten, is er vaak het beeld dat ERP-systemen moeilijk te koppelen zijn en dat alle processen in dit systeem moeten plaatsvinden.

In dit blog laten we zien dat dit zeker niet het geval is, en dat een modern ERP-systeem vaak prima gebruikt kan worden in een landschap met andere applicaties.

In gesprekken met klanten hebben we het vaak over integraties. Het koppelen van externe systemen aan de ERP, in ons geval NetSuite. In de aankomende blogs kijken we naar de verschillende opties om integraties te bouwen en wat de voor- en nadelen zijn van de opties.

1 systeem voor alles?

Als ERP-aanbieder zijn we er logischerwijs van overtuigd dat een geïntegreerd systeem veel voordelen biedt. Je hebt immers 1 versie van de waarheid en de medewerkers hoeven maar 1 systeem te kennen. Alle informatie wordt centraal vastgelegd. De beste oplossing voor alles, toch?

Niet altijd. Er zijn namelijk situaties waarin de ERP alleen niet genoeg is. Volgens ons is NetSuite [verrassend!] erg goed qua user-interface. Toch blijft het een ERP-systeem. Voor zaken zoals klantenvragen en marketing kan het tekort schieten. Zeker als de volumes hoog zijn of de wensen uitgebreid. In dat geval kan het prima werken om een apart systeem te blijven gebruiken voor deze processen. Door deze systemen goed te integreren, blijft de informatie beschikbaar op 1 centrale plek. Ook zijn er vaak externe systemen waar orders in ontvangen worden. Het meest logische voorbeeld hier is een webwinkelsysteem, maar het kan ook een Sales-app of kassa-applicatie zijn. Deze orders moeten uiteraard ook in het ERP terecht komen

3 manieren van integreren

Er zijn 3 manieren om integraties te bouwen met NetSuite:

  1. Via een “standaard” koppeling
  2. Een integratie zelf bouwen met behulp van een “Middleware systeem”
  3. Een koppeling zelf bouwen vanuit NetSuite

Alle 3 de opties hebben voor- en nadelen en duidelijke situaties waarin ze de meest geschikte keuze zijn. In de komende blogserie kijken we per optie wat dit inhoudt en wanneer het de beste keuze voor jouw situatie is. Stay tuned!

Natuurlijk kun je ook alvast een afspraak maken om één op één naar jouw situatie te kijken. Bel 020-2610122

Back to News
Fast Four