“Wat als ik een specifieke inrichting heb in mijn bedrijf of webwinkel. Werkt een standaard ERP-integratie dan wel?” Het is een vraag die we veel krijgen. Vaak wordt het als vanzelfsprekend gezien dat er standaardkoppelingen zijn die met 1 druk op de knop 2 systemen aan elkaar verbinden. Dit kan zeker, maar gelukkig kan hierbij ook rekening gehouden worden met de specifieke inrichting. Wij maken ruimte om de standaardintegratie te personaliseren, zodat deze integratie ook écht voor efficiënte zorgt.

In ons vorige blog kon je al zien dat er 3 opties zijn om ERP-systemen te integreren. In dit blog gaan we aan de slag met de standaard integratie. Beter gezegd: Dit is de meest eenvoudige integratie van jouw systemen in die van NetSuite.

Eenvoudige integratie door plug-in

Bij deze integratie maken we gebruik van standaard beschikbare koppelingen. Deze koppelingen zijn door andere bedrijven gebouwd. Een koppeling is als het ware een plug-in die wij in jouw systemen installeren en in die van NetSuite. Hierdoor kunnen de verschillende systemen met elkaar communiceren. Oftewel data kan uitgewisseld worden.

Dat dit niet met 1 druk op de knop geregeld is én bij ieder bedrijf weer uniek is, komt doordat er vaak specifieke opties in 1 van de systemen zijn toegevoegd. Denk aan eigen velden in het ERP-systeem of een eigen veld in de webwinkelomgeving om een bepaald aantal punten vast te leggen.

Gepersonaliseerde opties

Binnen NetSuite werken we met plug-in als Celigo. Dit bedrijf heeft een plug-in [platform] ontwikkeld waarop ze verschillende applicaties aansluiten. Zo kan NetSuite communiceren met dit systeem maar ook vele andere applicaties. Hierin kunnen eigen velden eenvoudig aan elkaar gelinkt worden. Ook kan er verdere logica worden vastgelegd. Denk aan reference tables of standaardwaardes. Daarnaast zijn er vaak vele settings die bepalen hoe de data precies vastgelegd moet worden in de ERP. Zoals; Hoe boeken we korting? Hoe verwerken we cadeaukaarten?

Wanneer kies ik voor deze standaard ERP-integratie?

  • Wanneer je populaire applicaties met veel users hebt.
  • Wanneer je snel werkzaam wil zijn met de koppeling. Een standaardkoppeling kan in enkele weken volledig operationeel zijn.
  • Wanneer je de kosten liever uitspreid over jaarlijkse kosten in plaats van hoge initiële ontwikkelingskosten.
  • Wanneer je wilt dat de koppeling onderhouden wordt als er een wijziging plaatsvindt in één van de applicaties.

Fast Four werkt samen met Celigo voor de standaardkoppelingen. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we hoe je met deze integratie efficiënter kunt werken. 020-2610122 info@fastfour.com

In het volgend blog bekijken we integreren via een Middleware systeem.

Back to News
Fast Four