Hoe ideaal zou het zijn wanneer je een ERP-systeem kan koppelen met een andere applicatie via onder andere drag-and-drop-functionaliteit? Waar je normaal ingewikkelde codes voor nodig hebt, hoeft dit bij Middleware niet. Wat is dit en is Middleware de oplossing voor jouw ERP-integratie?

Wat is Middleware?

Een Middleware is een apart ontworpen systeem om een ERP-systeem aan een andere applicatie te koppelen. Middleware systemen maken het bouwen van integraties een heel stuk makkelijker. Ze bieden user-interfaces waarin vaak met drag-and-drop-functionaliteit resultaten bereikt worden. Dit heeft normaal complexe codering nodig. Daarnaast heb je vaak een open speelveld waarin je als het ware een flowchart kan maken. Deze bepaalt hoe jouw data van het ene systeem naar het andere systeem overgezet moet worden. In zo’n flowchart kun je eenvoudig diverse acties uitvoeren. Onder andere deze 3:

  • Het connecten van velden uit het ene systeem aan het andere systeem.
  • Het invoegen van beslissingsmomenten. Voldoet mijn data aan een bepaalde criteria ‘ja’ of ‘nee’? Zo ja, dan moet actie A gebeuren in het ontvangen systeem. Zo nee, dan moet actie X gebeuren.
  • Het aanroepen van data uit diverse systemen. Stel je moet binnen een beslissing-stap weten hoe die data verwerkt is in nog een ander systeem. Dan kun je binnen de stap zelf hiervoor een query uitvoeren.

Aan de slag met Middleware in NetSuite

Er zijn diverse Middleware-systemen op de markt. Vaak is het handig om bij zo’n systeem te kijken of er al standaard plug-ins zijn ontwikkeld voor de systemen die je wil integreren met het Middleware platform. Bij Fast Four werken wij graag met Dell Boomi, omdat hier goede plug-ins voor NetSuite in beschikbaar zijn. Andere systemen die vergelijkbare opties bieden zijn bijvoorbeeld Mulesoft, Jitterbit en Informatica. Net als bij een ERP-implementatie is het vaak aan te raden om met een gespecialiseerde partner te werken. Zij kunnen je op weg helpen bij het inrichten en gebruiken van het platform.

Wanneer kiezen voor Middleware?

Kort gezegd zijn hieronder een aantal elementen die de keuze voor Middleware verstandig maken:

  • Er moeten veel verschillende systemen met de ERP worden geïntegreerd.
  • Er zijn geen standaard integraties beschikbaar voor de applicaties die geïntegreerd moeten worden.
  • De integratie-stromen zijn erg complex.
  • Er is ruim budget beschikbaar voor de integraties (Middleware-systemen zijn vaak niet de goedkoopste systemen).
  • Vaak worden Middleware systemen ook gebruikt wanneer allerlei verschillende integraties in beheer zijn bij een bedrijf. Om deze te kunnen monitoren en problemen snel op te kunnen lossen is het enorm handig dat al deze integraties in 1 systeem te monitoren zijn.

In het volgende blog kijken we naar de laatste optie; integraties direct vanuit NetSuite bouwen.

Meer weten over het koppelen van NetSuite met behulp van een Middleware systeem? Neem contact met ons op! 020-2610122 info@fastfour.com

Back to News
Fast Four