Ben je er al uit wat voor jou de beste optie is om al jouw systemen te koppelen met 1 ERP-systeem? Op die manier zijn al je ERP-processen geautomatiseerd én in een professionele omgeving. Waar alle data op 1 plek beheerd wordt en waar vanuit 1 plek met deze data gewerkt wordt. Op die manier heb je overzicht en heb je een goede basis voor groei. Maar hé, ga je dan voor een standaard integratie, Middleware of voor een directe integratie vanuit NetSuite?

In het laatste deel van deze blogserie kijken we naar integreren vanuit NetSuite. Kan dat überhaupt en in welke situaties is dit de slimste oplossing?

Tech-talk

Het goede nieuws is dat het zeker kan. NetSuite heeft API-mogelijkheden waarmee het met vrijwel elke andere oplossing kan koppelen. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van RESTlet scripts, de webservices van NetSuite (SuiteTalk) of zelfs een XML-integratie via FTP. Hierbij is het goed om te weten dat NetSuite flink wat opties biedt om ook logica te voegen binnen de integratie-stromen. In de scripts die gebruikt worden bij de integratie kan data ontvangen worden, maar er kan ook gedetailleerd vastgelegd worden welke acties en logica in het systeem plaats moeten vinden. Erg complexe integraties kunnen daarom ook prima vanuit NetSuite gedraaid worden.

Magie bij integraties

Vaak zien we dat bij integraties die direct vanuit een ERP gebouwd worden het ‘black-box-principe’ komt kijken. Data uit een ander systeem maakt op een magische wijze orders aan in de ERP en voorraad-standen worden op magische wijze teruggestuurd. Niemand weet eigenlijk of je kan zien of het goed gaat (of niet) en het is vaak ook lastig om bepaalde voorkeuren of instellingen te veranderen.

Gebruiksvriendelijke oplossing

Hier hebben wij door de jaren heen een oplossing voor gevonden. Zo zorgen we er altijd voor dat integraties die wij zelf in NetSuite bouwen goed te volgen zijn voor de eindgebruiker en niet enkel verstopt zitten in ‘scripts’. Voor foutmelding en alerts maken we vaak een eigen bestandstype aan (custom records) om deze goed zichtbaar te maken voor de eindgebruiker, direct in NetSuite. Ook werken we vaak met tabellen en voorkeuren om de integraties flexibel te maken. Velden en waardes worden niet vastgelegd in de scripts zelf, maar altijd in velden en tabellen die door de eindgebruiker aangepast kunnen worden als er iets veranderd moet worden.

What’s the catch?

Integraties direct vanuit NetSuite kunnen dus prima geregeld worden. Waarom dan toch een blogserie over verschillende opties? Vaak is het zo dat het van punt 0 bouwen van een integratie veel werk met zich meeneemt. Alle data stromen moeten in kaart worden gebracht, de connectie moet ontworpen worden, gebouwd en getest worden. Hier gaat veel tijd in zitten. Het bouwen van een integratie voor 1 klant en 1 specifieke situatie is dus niet altijd heel efficiënt, maar soms ontkom je er niet aan.

Wanneer kiezen voor een zelfgebouwde integratie?

Er zijn een aantal scenario’s waarin dit de beste oplossing is en er niet gekozen kan worden voor een Standaard-integratie of Middleware oplossing (zoals beschreven in de vorige blogs):

  • Er is geen standaard koppeling beschikbaar voor de integratiewens. Dit zien we bijvoorbeeld vaak als er met specifieke externe magazijnpartijen gekoppeld moet worden.
  • Er zijn in totaal maar 1 of 2 integraties nodig. In dat geval is een Middleware oplossing vaak te prijzig.
  • Een bedrijf werkt liever maar met 1 partij en wil dus geen andere partij betrekken bij de integratiebenodigdheden.

Meer weten over koppelen met NetSuite? Neem dan contact met ons op! 020-2610122

Back to News
Fast Four