Naast dat een nieuw ERP-systeem echt een vooruitgang in het bedrijf kan betekenen, willen we ook helpen met de rest. Met álleen de focus op ERP, ga je het niet redden. Heb je wel eens gekeken hoe jouw applicatie-landschap eruit ziet? Of heb je in kaart gebracht wat de impact is van een nieuw ERP-systeem op jouw andere applicaties? ‘Huh, wat?! Moest dit dan?’

Nee, dit hoef je allemaal niet zelf te weten en te doen. Daarom gaan we het gesprek ook aan. Uiteindelijk wil je waarschijnlijk maar 1 ding echt; groei in je bedrijf. Wij kunnen dit realiseren door al die applicaties beter met elkaar te laten werken. Dit kan door een nieuw ERP-systeem, maar zeker ook door een vernieuwing van E-commerce of andere tools.

Uiteindelijk gaat het ons niet om wat voor tool je gebruikt [natuurlijk zijn wij NetSuite-fan], maar om het effect van de tool.

Geeft de tool het bedrijf de impact die uiteindelijk groei realiseert? Worden processen beter én heb jij een betere nachtrust? 😉

Even een stap terug

De overgang naar een nieuw ERP-systeem is een enorm complex project waar veel dingen in fout kunnen gaan. Gelukkig gaat het ook vaak goed en brengt dit voordelen mee. Er zijn nog altijd veel bedrijven dapper genoeg om de sprong naar een nieuw ERP-systeem te wagen! Dat vergt lef, geduld en doorzettingsvermogen. Dat laatste heb je zeker nodig. Denk je er te zijn met een ERP-systeem, dan heb je ook nog andere applicaties waar je rekening mee moet houden. Alleen de ERP goed implementeren is namelijk niet genoeg. Zorg dat je altijd het zicht houd op de big picture. We gaan even een stap terug naar de salesmeeting. Dit gesprek is er altijd voordat we met en voor jou aan de slag gaan.

Applicatie landschap

Bij een salesmeeting is een van mijn eerste vragen altijd: Hoe ziet jullie applicatie-landschap eruit? Als ERP-aanbieder worden wij vaak uitgenodigd als het bedrijf al de keuze heeft gemaakt om naar een nieuw ERP-systeem op zoek te gaan. Vaak is dan nog niet nagedacht over de impact hiervan op de rest van de applicaties. Terwijl er altijd een verband ligt tussen de systemen. Bij een nieuwe ERP is het misschien ook meteen het juiste moment om een nieuwe E-commerce-oplossing te kiezen die hierbij aansluit. Ook is er meestal een enorme verbetering mogelijk in de manier waarop systemen communiceren.

Bekijk het hele plaatje

We merken dat er vaak op verschillende vlakken kansen zijn voor verbetering. Daarom benadrukken we ook dat het belangrijk is om altijd het hele applicatie-landschap voor ogen te houden. Wellicht zijn er processen die in de ERP niet opgepakt kunnen worden? Wat zijn dan de tools die dit wel goed kunnen, die vaak in combinatie samen gebruikt worden? Welke informatie is dan nuttig om uit te wisselen? Door in het project rekening te houden met deze elementen en ze meteen goed op elkaar af te stemmen, kan er een enorme synergie behaald worden tussen de systemen. Wij zien dat succesvolle klanten van ons hier altijd erg naar op zoek zijn. Ze nemen actief contact op met andere klanten van ons om te kijken hoe ze de ERP gebruiken. Ook om nog meer tips en tricks te krijgen over welke andere systemen en platforms ze buiten het ERP-systeem gebruiken. Deze uitwisseling van ervaringen is ook een belangrijke reden waarom wij onze jaarlijkse user dag organiseren. Een dag waar al onze klanten en geïnteresseerden bij elkaar komen. Natuurlijk om ervaringen uit te wisselen, maar ook om de laatste ontwikkelingen mee te krijgen om dit vervolgens weer toe te passen. Check hier de afgelopen editie.

Wil je meer inzicht in jouw applicatie-landschap? Of meer weten over welke applicaties op dit moment “hot” zijn binnen jouw industrie? Wij lopen rond bij vele bedrijven en zijn goed op de hoogte welke applicaties de populaire keuze zijn binnen het landschap met NetSuite. Hier gaan we graag eens een gesprek over aan! 020-2610122 info@fastfour.com

Back to News

Related Posts

Blog

ERP-integratie met Middleware

Hoe ideaal zou het zijn wanneer je een ERP-systeem kan koppelen met een andere applicatie via onder andere drag-and-drop-functionaliteit? Waar je normaal ingewikkelde codes voor nodig hebt, hoeft dit bij Middleware niet. Wat is dit en is Middleware de oplossing voor jouw ERP-integratie? Wat is Middleware? Een Middleware is een apart ontworpen systeem om een […]

Read more
Een zelfgebouwde ERP-integratie vanuit NetSuite
Blog

ERP-integratie vanuit NetSuite

Ben je er al uit wat voor jou de beste optie is om al jouw systemen te koppelen met 1 ERP-systeem? Op die manier zijn al je ERP-processen geautomatiseerd én in een professionele omgeving. Waar alle data op 1 plek beheerd wordt en waar vanuit 1 plek met deze data gewerkt wordt. Op die manier […]

Read more
Fast Four