Wanneer is ERP-software echt flexibel? Wellicht wanneer je het zelf onder controle hebt én zelf wijzigingen kan doorvoeren? Er is geen tijd om te wachten op externe partijen. Of omdat de markt snel veranderd, je ERP moet hier nu aangepast worden. Of je wilt zelf met een paar simpele klikken workflows toevoegen.

Je herkent het vast: Jij wilt snel kunnen schakelen omdat de markt hierom vraagt én zit niet te wachten op langdurige projecten tegen hoge kosten. Het liefst moeten de nieuwe rapportages, processen en administraties gisteren al beschikbaar zijn, zodat de business maximaal blijft doorgaan.

In dergelijke situaties is het dan vaak niet wenselijk om van externe consultants afhankelijk te zijn. Los van de kosten kan het dan heel vervelend zijn als deze consultant niet op korte termijn beschikbaar is. Een systeem waar je als organisatie zelf grotendeels beheer en controle over heeft, is in dit soort situaties een echte meerwaarde.

Wat is de meerwaarde in de praktijk?

Een flexibel ERP-systeem is van directe meerwaarde in veel van dit soort situaties. Hierdoor kan er snel geschakeld worden op het moment dat de business hierom vraagt. Meestal zijn dergelijke systemen in een grote mate toegankelijk door de gebruikersvriendelijke drag-and-drop-functionaliteiten en interface. Dit is een stuk toegankelijker dan echt programmeren en coderen. Hierdoor kan bijvoorbeeld een business-analist of een manager, zonder verregaande ICT-kennis, zelf nieuwe processen en workflows toevoegen aan het bestaande systeem.

‘Afhankelijk zijn’ kan gemiste business betekenen

De meeste ERP-oplossingen zijn niet zo toegankelijk en dan ben je als organisatie afhankelijk van een externe partner om deze aanpassingen te programmeren. Naast de beschikbaarheid van de gewenste consultants, zitten hier vaak ook nog flinke kosten en doorlooptijd aan verbonden. Dit zijn zeker zaken om rekening mee te houden. Juist in branches waar de flexibiliteit gewenst is, is dit iedere keer weer een uitdaging om dit zo snel mogelijk op te lossen. Waarbij iedere dag, week, maand gelijk staat aan vele gemiste business euro’s.

Bewust kiezen voor controle

Veel van deze organisaties kiezen dan ook bewust om zelf deze controle over hun ICT-omgeving te houden. Met een flexibel en toegankelijk ERP-pakket kan dit zelfs zonder een eigen ICT-afdeling in huis te hebben. In dit kader beschik je dan automatisch ook over eigen personeel die kennis van zaken hebben over het systeem en de processen binnen uw organisatie. Veel ondernemingen vinden dit een fijnere gedachte dan al deze kennis extern te borgen. Het is dus binnen handbereik: Grip hebben en houden op de eigen ICT-omgeving zonder teveel afhankelijk te zijn van externe personen en organisaties.

Als Fast Four zijn we een groot voorstander van deze aanpak. Onze uitgangspositie is altijd om de klant in staat te stellen ZELF controle te houden over hun systeem. Klinkt dit interessant? Neem dan eens contact met ons op – of kijk hier voor meer informatie over onze project-aanpak.

Back to News
Fast Four