In oktober publiceerde AG Connect een interessant onderzoek over ERP-software. Een aantal punten uit dit onderzoek vielen ons op en geeft direct een mooi startpunt voor onze blogs in de komende weken. In dit blog kijken we naar een opvallende uitkomst uit het onderzoek: Starheid standaard ERP later vaak grootste plus.

Dit is een discussie die wij vaak hebben met nieuwe klanten. ERP-selecties beginnen vaak met grote lijsten van wensen of een uitgebreid RFP-document (request for proposal). Als klant wil je graag precies weten in hoeverre de software de processen kan uitvoeren op de manier waarop nu gewerkt wordt. Vaak wordt vergeten of deze manier van werken optimaal is. Processen zijn immers vaak zo gegroeid of ingegeven door nieuwe medewerkers die gewend zijn om het ‘op deze manier te doen’. Het 1 op 1 overzetten van deze processen in ERP kan riskant zijn.

SuiteSuccess

Een ERP werkt vaak met standaardprocessen. Deze komen echter niet zo maar uit de lucht vallen. NetSuite heeft bijvoorbeeld het SuiteSuccess principe gelanceerd. Hierbij is de software standaard voor geconfigureerd per industrie. Dit zorgt ervoor dat het systeem enorm snel geïmplementeerd kan worden, maar zorgt ook voor synergie tussen de processen. Deze zijn alle op elkaar afgestemd. Het grote voordeel is dat dit in de toekomst gewaarborgd blijft. Bij het introduceren van nieuwe functionaliteiten worden deze altijd perfect afgestemd en geïntegreerd met de bestaande processen in het systeem. Dit is iets wat met eigen ingerichte processen niet gegarandeerd kan worden!

Basis van succes

Bij NetSuite SuiteSuccess komen de standaard processen voort uit grondig onderzoek. Productmanagers voeren dagelijks gesprekken met bestaande klanten om er achter te komen hoe het beste gewerkt kan worden binnen hun industrie. Dit wordt gekoppeld aan uitkomsten van marktonderzoeken en de ervaringen van ‘industry principals’ die werkzaam zijn bij Oracle en jaren ervaring hebben binnen hun industrie. Hierdoor kan verzekerd worden dat de standaard processen een zeer goede manier van werken representeren.

Meer weten over Suitesucces? Kijk eens hier. Of neem contact met ons op! 020-2610122 | info@fastfour.com

Back to News
Fast Four