December is altijd een drukke maand bij Fast Four. Veel bedrijven willen op 1 januari graag live met nieuwe ERP-software waardoor er altijd extra veel werk ligt bij onze afdelingen. Zo worden onze apps in december nog door tientallen bedrijven aangevraagd om deze op 1 januari te kunnen gebruiken. Is het wel verstandig om zo vast te houden aan deze datum?

Vaak wordt 1 januari gezien als een ideale datum om live te gaan. Vooral om te zorgen dat het hele financiële jaar in het nieuwe systeem gedraaid wordt. Ook worden bepaalde taken aan het einde van het jaar sowieso al opgepakt. Onder andere taken die nodig zijn bij het overstappen naar een ERP-systeem. Denk aan een voorraad-telling of het doorvoeren van consolidatieboekingen. Dit zijn op zich allemaal goede argumenten waarom 1 januari zich leent als een logische datum om naar toe te werken bij een go-live

Januari is acclimatiseren

Zelf raden wij het vaak af om zo vast te houden aan 1 januari. Meestal komen in de eerste week van januari mensen net terug van vakantie. Er zijn veel mails die wachten op antwoord en iedereen heeft tijd nodig om te acclimatiseren na de Kerstdagen. Het is dan vaak overweldigend om meteen ook met een volledig nieuw systeem te werken. Daarnaast is het niet ideaal met plannen van trainingen. Door de kerstperiode worden de trainingen vaak begin december ingepland. Op 1 januari is dit al weer aardig verwaterd.

Efficiënte go-live

Het is verstandiger om mensen de tijd te geven weer terug te komen in het werk om vervolgens een opfriscursus te plannen. Missende informatie van bijvoorbeeld de eerste paar weken van januari kan altijd met terugwerkende kracht weer in het systeem gezet worden. Op deze manier werk je met meer rust naar een go-live moment toe. Misschien toch eens iets om over na te denken?

Wil je hierover sparren? Dan weet je ons te vinden: info@fastfour.com | 020-2610122

Back to News
Fast Four