De maand januari lijkt wel voorbij gevlogen. We hebben allemaal onze draai [hopelijk] weer gevonden. Na al deze [kerst- en vakantie]drukte beginnen we met een schone lei. Immers nieuw jaar, nieuwe kansen. Daarom hebben wij nog even een op rij gezet hoe ERP-software jouw bedrijf klaar kan stomen voor de toekomst.

Het is namelijk meetbaar aangetoond dat er drie belangrijke dingen zijn die ERP-software jouw bedrijf automatisch ‘geeft’:

1. De bedrijfsefficiëntie verhoogt. De bedrijfsprocessen zijn namelijk efficiënter. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde zaken automatiseren. Of heb je in plaats van een warboel aan Excel-sheets 1 duidelijk overzicht aan data.

2. Veel moderne mogelijkheden. Zoals het kunnen koppelen aan andere systemen en dat de data overal bereikbaar is.

3. Met 1 klik op de knop op elk moment de meest actuele bedrijfsgetallen beschikbaar. Je logt in en je hebt de belangrijkste kerngetallen voor je. De grote meerwaarde hierin is dat je data-driven-beslissingen kunt maken. Dan heb je een enorme voorsprong. Je maakt dan keuzes op basis van data en niet meer op basis van onderbuikgevoel.

Tijd voor ERP?

Wanneer moet je echt gaan nadenken over een [nieuwe] ERP-oplossing?

– Wanneer je een applicatielandschap hebt wat niet schaalbaar is. Vaak wordt gebruik gemaakt van verschillende systemen. Gaan de orders omhoog, dan is het met de software niet haalbaar.

– Een internationale stap staat op de planning. Zijn de systemen hierop ingericht? Denk heel simpel aan de verwerking van de btw.

– Je mist overzicht. Vaak zijn er verschillende Excel-sheets. Een vraag als ‘welke omzet draaiden we vorig jaar in februari?’ kost al gauw een week om die data boven te halen.

Dit zijn een aantal kernproblemen waardoor het handig is om over een nieuwe ERP na te denken. Wij helpen je hier graag mee! 020-2610122 | info@fastfour.com

Back to News
Fast Four