Wat is de laatste keer dat je niet kon inloggen op Gmail? Wanneer lag Facebook eruit? Met cloud diensten nemen we uptime als gegeven. We gaan ervan uit dat de dienst altijd in de lucht is. Is dat terecht?

Ja en nee. De meeste cloud diensten staan op goede servers die weinig uitval hebben. Vaak minder uitval dan een server die een bedrijf in eigen beheer heeft. Toch gebeurt het: Microsoft Azure is in een jaar tijd drie keer uitgevallen, met lange downtime tot gevolg. In december 2012, februari en oktober 2013.

NetSuite heeft een beter track record. NetSuite’s uptime is voor iedereen te zien op status.netsuite.com. Afgelopen jaar is de uptime meer dan 99.98% geweest.

Als enige in deze industrie heeft NetSuite een financiële garantie op uptime. Als de uptime minder dan 99.5% is, krijgen de betreffende klanten het maandelijkse licentiebedrag terug.

http://www.neowin.net/news/windows-azure-hit-with-worldwide-partial-outage

https://status.netsuite.com/status_en_US.html

Back to News
Fast Four