factuur

Een pdf van een factuur opnieuw intikken in het systeem, het is eigenlijk niet meer van deze tijd. Want het kan tegenwoordig veel sneller en beter. Met behulp van UBL, Universal Business Language. Deze oplossing maakt het mogelijk dat facturen direct in het boekhoudsysteem kunnen worden opgenomen. Zo hoeft u dus nooit meer een factuur over te tikken.

Sneller en minder fouten

Met UBL stuurt u de factuur nog steeds met een pdf, maar tegelijkertijd stuurt u ook een XML- bestand mee. Electronisch factureren noemen we dat. Het XML-bestand zorgt ervoor dat de factuur direct in het boekhoudsysteem van de ontvanger kan worden opgenomen. De ontvanger moet deze nog wel checken en er hier en daar nog iets aan doen. Maar overtikken hoeft dus niet meer. Inmiddels kunnen 80% van de boekhoudsystemen in Nederland zo’n UBL ontvangen en versturen.

UBL Ketentest

Een aantal organisaties in Nederland werken samen om UBL in Nederland uit te rollen. Zij doen mee aan de UBL ketentest. De meeste ERP en boekhoudsoftware leveranciers zijn vertegenwoordigd. NetSuite wordt in de ketentest vertegenwoordigd door Fast Four.

De voordelen van UBL:

  • Tijdbesparing U hoeft facturen niet meer over te tikken, dat bespaart u een hoop tijd.
  • Minder kans op fouten Met het overtypen bestaat er altijd een kans op fouten. Vooral bij bedragen is het extra opletten. In het XML-bestand, dat u meestuurt als u via UBL factureert, staan de bedragen gewoon. Die hoeven dus niet opnieuw worden ingetikt.
  • Werkt volledig in NetSuite UBL werkt volledig in NetSuite. Alle logica, zoals goedkeuringsworkflows, kunt u dus op dezelfde manier blijven gebruiken.

Wilt u meer weten over de voordelen van UBL, neemt u dan contact op met Fast Four.

Back to News
Fast Four