Van ERP tot e-commerce:

NetSuite biedt alle software die nodig is voor het succesvol runnen van je productieproces

Producttour

Productinformatie

Eén software suite die je real-time inzicht geeft in al je processen en je in staat stelt om meer te doen, in minder tijd

NetSuite’s software suite is één softwaresysteem voor fabrikanten, waarbij ERP, CRM en e-commerce zijn inbegrepen. Het toegankelijke systeem biedt je real-time inzicht in al je processen, waardoor je goed kan inspelen op bijvoorbeeld veranderende vraag. Daarbij biedt het gebruikers de mogelijkheid om de software naar eigen behoefte aan te passen, zonder dat daar enige programmeerkennis voor vereist is. Daarnaast is het softwaresysteem cloud-based, waardoor alle gebruikers altijd en overal toegang hebben tot alle gegevens en informatie.

Elke onderneming heeft te maken met unieke mogelijkheden en uitdagingen. Netsuite heeft met duizenden producenten gewerkt en heeft de expertise in huis om aan jouw specifieke behoeftes te voldoen. De software suite biedt oplossingen voor een groot scala aan productiemethodes:

  • make-to-stock
  • make-to-order
  • engineer-to-order

Voordelen

NetSuite’s software suite is behendig en snel

NetSuite vervangt omslachtige en complexe processen met één software suite waardoor je snel kunt reageren op kansen en uitdagingen.

Voordelen

Verhoog je productiviteit

Bereik meer met je middelen. NetSuite stemt vraag en aanbod op elkaar af, waardoor winst en klant loyaliteit gemaximaliseerd kunnen worden.

Video

Verhoog je productiviteit

Voordelen

Transparantie in al je zaken

Blijf geïnformeerd over elk aspect van de onderneming. NetSuite biedt inzicht in alle operationele aspecten, waardoor je meteen actie kunt ondernemen als dat nodig is.

Mogelijkheden

Geavanceerd beheer en overzicht van al je bedrijfsgegevens

Engineering

Engineering

Verbeter het ontwerp van de producten.

Sales en marketing

Sales en marketing

Implementeer campagnes, beheer mogelijkheden en kansen en versnel het opstellen van offertes.

Orderbeheer

Orderbeheer

Versoepel de orderplanning en bespaar zo tijd.

Bevoorradingsketen

Bevoorradingsketen

Krijg zicht op vraag en aabod en verkrijg zo controle over de beschikbare middelen en de planning.

Productiecontrole

Productiecontrole

Verbeter je planning, je productie-orders en verhoog de productkwaliteit.

Service en support

Service en support

Stroomlijn specifieke klantcases, beheer retouren en maak zelfservice mogelijk.

Financieel beheer

Financieel beheer

Verbeter het betalingsverkeer tussen bedrijven en het kost- en betaalbeheer.

Commercie

Commercie

Versterk alle verkoopkanalen voor zowel B2B als B2C in één platform.

Case

“NetSuite heeft sterk bijgedragen aan onze omzetstijging van 300%”

“We willen met een leuke groep mensen de wereld een beetje mooier maken.” Aan het woord is Roel van den Berg, Founder en CEO van Autarco, internationaal aanbieder van zonnestroomsystemen voor bedrijven en particulieren. Autarco biedt een totaaloplossing voor zonnestroom onder één merk. En dat is uniek, omdat de markt louter bestaat uit componentfabrikanten.

Autarco

Autarco aan het woord over
NetSuite

Problem

Aan energie geen gebrek bij Autarco. Hoe kan het ook anders? Vanaf de start van het bedrijf wordt vol ingezet op de business en in 2012 begint het echt goed te lopen. Klanten bellen volop. Heel mooi natuurlijk, maar tegelijkertijd merkt Van den Berg al snel dat hij onvoldoende inzicht heeft in zijn primaire processen. Levensgevaarlijk voor een jong bedrijf dat zijn best moet doen om vertrouwen te winnen bij klanten, die al jaren zaken doen met de concurrent. “Onze producten uit de fabriek in China waren goed en onze ‘Unique Selling Proposition’ was duidelijk, maar als je je beloftes niet kan nakomen, ben je het vertrouwen heel snel weer kwijt.” En ook bij investeerders is het lastig aankloppen als je geen zicht hebt op je eigen voorraadpositie. Op dat moment werkten ze bij Autarco met Excel-sheets en dat moest dus duidelijk anders. Van den Berg ging zich oriënteren op een ERP-systeem en werd door een collega in China gewezen op NetSuite. Die wilde graag in de cloud kunnen managen en had daarom een voorkeur voor een cloud-based ERP-systeem. Bovendien moesten collega’s in Eindhoven, London en China er ook aan kunnen werken en daarbij wilde hij niet afhankelijk zijn van een server in Eindhoven. Dat NetSuite web-based is was ook een voordeel, omdat het eigen IT-platform daar goed tegenaan gebouwd kon worden.

Solution

Via Google kwam Van den Berg terecht bij Fast Four. Het klikte meteen tussen hem en Hylke Sluis, de CEO van Fast Four. “Het gevoel van ‘ondernemers onder elkaar’, niet moeilijk doen en de frisse, innovatieve aanpak spraken mij direct aan”, zegt Van den Berg. Fast Four had al snel allerlei ideeën over simpele oplossingen die wereldwijd werken en daarnaast ook nog eens toepasbaar zijn op mobiel. Van den Berg: “Al met al een heel ander gevoel dan de traditionele stoffige ERP- aanbieders.” Voor de intake was het team van Fast Four een dag over de vloer bij Autarco. Zo werd het Fast Four snel duidelijk wat Autarco precies doet en hoe ze dat doen, tot in detail. De installatie van het hele systeem was binnen een maand gebeurd. De primaire processen bij Autarco zijn nu inzichtelijk. Van den Berg: “We hebben er nu controle over, we hebben overzicht. En dat geeft rust.” En dat niet alleen, want dankzij NetSuite is Autarco in staat gebleken om flink te groeien. Werkten ze eerst met zijn tweeën, nu zijn er in Nederland inmiddels acht man actief en wereldwijd vijftien. “We zijn in omzet met 300% gegroeid en NetSuite is daarin een hele belangrijke factor gebleken.” Over NetSuite en Fast Four is Van den Berg dan ook heel enthousiast: “Ik ben er hartstikke blij mee en kan het iedereen aanbevelen.”

Krijg vrijblijvend een producttour

Voor meer informatie over de eventuele mogelijkheden voor jouw fabriek, kun je vrijblijvend een gepersonaliseerde producttour doen.

Producttour
Fast Four