Van begin tot eind:

NetSuite biedt alle software die nodig is voor het transformeren van uw groothandel.

Contact

Productinformatie

Eén software suite die u real-time inzicht geeft in al uw processen en u in staat stelt om meer te doen tegen lagere kosten

NetSuite’s software suite is één softwaresysteem voor groothandels en distributeurs, waarbij ERP, CRM en e-commerce zijn inbegrepen. NetSuite helpt duizenden ondernemingen om met software hun bedrijf te transformeren en zo naar een hoger plan te tillen. Met NetSuite kunnen groothandels namelijk hun hele bedrijf op één platform runnen, terwijl ze tegelijkertijd de IT-kosten reduceren en real-time inzicht hebben in alle bedrijfsgegevens. Daarnaast is het softwaresysteem cloud-based, waardoor alle gebruikers altijd en overal toegang hebben tot alle gegevens en informatie.

De klant van tegenwoordig wil niet alleen een snelle levering, maar wil ook producten aanschaffen wanneer en hoe het hem of haar het beste uitkomt. NetSuite speelt daarop in door ERP, CRM en e-commerce te combineren op één platform – een must om te voorzien in al deze klantbehoeften. Groothandels en distributeurs die alle onderdelen onderling hebben verbonden – van de voorraadketen tot inventaris en CRM – hebben een streepje voor. NetSuite’s software suite geeft uw bedrijf dat streepje voor.

Voordelen

Run uw bedrijf in één cloud-platform

U heeft geen verschillende applicaties meer nodig, maar kunt al uw gegevens kwijt in één aanpasbaar systeem dat altijd en overal toegankelijk is.

Voordelen

Krijg inzicht in alle activiteiten

Bereik meer met uw bestaande middelen. NetSuite stemt vraag en aanbod op elkaar af, waardoor uw winst en klantloyaliteit kunnen maximaliseren. Alle gegevens vanuit de hele organisatie worden op één plek verzameld, waardoor u tevens uw medewerkers kunt voorzien van alle informatie die ze nodig hebben.

Video

Krijg inzicht in alle activiteiten

Voordelen

Krijg een compleet overzicht van uw klanten

Elke interactie wordt automatisch in één doorzoekbaar systeem geplaatst – van marketing tot verkoop en van service tot support.

Voordelen

Betrek uw gebruikers via verschillende kanalen

Vergroot uw klantbereik door online, telefonisch en persoonlijk bereikbaar te zijn.

Mogelijkheden

Geavanceerd beheer en overzicht van al uw bedrijfsgegevens

Order Management

Order Management

Betrek uw klanten via verschillende kanalen door bestellingen telefonisch, online of per directe sales af te nemen. Beheer uw hele B2B en B2C proces direct in NetSuite, van order tot verzending en facturatie.

Inkoop

Inkoop

Stroomlijn uw inkoopproces. Gebruik goedkeuringsworkflows op inkooporders. Leg meerdere leveranciers vast per product, met hun eigen codes en prijzen. Beheer inkoopcontracten om het uw medewerkers zo makkelijk mogelijk te maken.

Voorraad

Voorraad

Stroomlijn uw opslag en inventarisatie en versnel de magazijnwerkzaamheden met de WMS module. NetSuite Advanced Inventory zorgt voor de juiste voorraad aanvulling, uw klanten grijpen nooit meer mis. Leg serienummers en/of partijkenmerken vast. Beheer meerdere voorraad locaties met elk hun unieke instellingen en voorkeuren.

Verzending

Verzending

Lever op tijd, keer op keer. Overtref de verwachtingen van uw klanten terwijl u gelijktijdig de verzendkosten minimaliseert. Print verzendlabels van diverse aanbieders direct vanuit NetSuite of koppel met uw externe magazijn.

Financiën

Financiën

Al uw financiële processen in een geïntegreerde database. NetSuite is een leider op het gebied van online financiële software. Van automatische journaalposten tot real-time consolidatie, NetSuite heeft voor elke situatie de juiste financiële tools.

Inzichten

Inzichten

Beheer specifieke dashboards en rapporten om real-time inzichten te krijgen in uw bedrijf.

CRM

CRM

CRM en ERP in 1 systeem. Leg klant contact vast, beheer uw verkoopkansen en rapporteer verkoopprognoses. Gebruik de workflowmanager om specifieke sales strategieën te automatiseren.

Commercie

Commercie

Maak het de klant zo makkelijk mogelijk om een bestelling te plaatsen. Werk met de geïntegreerde e-commerce oplossing van NetSuite of koppel eenvoudig uw huidige webshop oplossing.

Case

“NetSuite heeft sterk bijgedragen aan onze omzetstijging van 300%.”

 “We willen met een leuke groep mensen de wereld een beetje mooier maken.” Aan het woord is Roel van den Berg, Founder en CEO van Autarco, internationaal aanbieder van zonnestroomsystemen voor bedrijven en particulieren. Autarco biedt een totaaloplossing voor zonnestroom onder één merk. En dat is uniek, omdat de markt louter bestaat uit componentfabrikanten.

Autarco

Autarco aan het woord over
NetSuite

Problem

Aan energie geen gebrek bij Autarco. Hoe kan het ook anders? Vanaf de start van het bedrijf wordt vol ingezet op de business en in 2012 begint het echt goed te lopen. Klanten bellen volop. Heel mooi natuurlijk, maar tegelijkertijd merkt Van den Berg al snel dat hij onvoldoende inzicht heeft in zijn primaire processen. Levensgevaarlijk voor een jong bedrijf dat zijn best moet doen om vertrouwen te winnen bij klanten, die al jaren zaken doen met de concurrent. “Onze producten uit de fabriek in China waren goed en onze ‘Unique Selling Proposition’ was duidelijk, maar als jij jouw beloftes niet kan nakomen, ben je het vertrouwen heel snel weer kwijt.” En ook bij investeerders is het lastig aankloppen als je geen zicht hebt in je eigen voorraadpositie. Op dat moment werkten ze bij Autarco met Excel-sheets en dat moest dus duidelijk anders. Van den Berg ging zich oriënteren op een ERP-systeem en werd door een collega in China gewezen op NetSuite. Die wilde graag in de cloud kunnen managen en had daarom een voorkeur voor een cloud-based ERP-systeem. Bovendien moesten collega’s in Eindhoven, London en China er ook aan kunnen werken en daarbij wilde hij niet afhankelijk zijn van een server in Eindhoven. Dat NetSuite web-based is, was ook een voordeel, omdat het eigen IT-platform daar goed tegenaan gebouwd kon worden.

Solution

Via Google kwam Van den Berg terecht bij Fast Four. Het klikte meteen tussen hem en Hylke Sluis, de CEO van Fast Four. “Het gevoel van ondernemers onder elkaar, niet moeilijk doen en de frisse, innovatieve aanpak spraken mij direct aan”, zegt Van den Berg. Fast Four had al snel allerlei ideeën over simpele oplossingen die wereldwijd werken en daarnaast ook nog eens toepasbaar zijn op mobiel. Van den Berg: “Al met al een heel ander gevoel dan de traditionele stoffige ERP-aanbieders.” Voor de intake was het team van Fast Four een dag over de vloer bij Autarco. Zo werd het Fast Four snel duidelijk wat Autarco precies doet en hoe ze dat doen, tot in detail. De installatie van het hele systeem was binnen een maand gebeurd. De primaire processen bij Autarco zijn nu inzichtelijk. Van den Berg: “We hebben er nu controle over, we hebben overzicht. En dat geeft rust.” En dat niet alleen, want dankzij NetSuite is Autarco in staat gebleken om flink te groeien. Eerst werkten ze met zijn tweeën, inmiddels zijn er in Nederland acht man actief en wereldwijd vijftien. “We zijn in omzet met 300% gegroeid en NetSuite is daarin een hele belangrijke factor gebleken.” Over NetSuite en Fast Four is Van den Berg dan ook heel enthousiast: “Ik ben er hartstikke blij mee en kan het iedereen aanbevelen.”

Krijg vrijblijvend een producttour

Voor meer informatie over de eventuele mogelijkheden voor uw groothandel, kunt u vrijblijvend een gepersonaliseerde producttour doen.

Contact
Fast Four