Agile:

De Fast Four methode voor uw NetSuite implementatie.

Contact

De nieuwe manier van ERP implementeren

In onze zoektocht naar de perfecte NetSuite implementatie, werken wij sinds 2016 "Agile"

Bij traditioneel ERP implementeren worden eerst alle wensen van de klant in kaart gebracht. Dit gebeurt vaak in lange workshops, voordat het project begint. Deze “scope” wordt geconfigureerd en vervolgens met de klant getest tijdens de testfase. Het probleem hierbij is dat de klant weinig bij het proces wordt betrokken. Als tijdens de begin periode dingen over het hoofd zijn gezien, leidt dit bij het testen direct tot vertraging van het project. Men moet weer terug naar de tekentafel en de go-live wordt weer doorgeschoven.

Bij Agile implementeren staat de samenwerking voorop. Het werk wordt telkens in kleine blokjes geknipt, ook wel “Sprints” genoemd. Tijdens deze sprints wordt nauw met de klant samengewerkt. De wensen worden vastgesteld en getoetst aan de standaard werking van het systeem. Het systeem wordt in samenwerking ingericht en elke sprint eindigt met een demo van het werk dat is opgeleverd. Dit houdt het project volledig transparant en voorkomt verassingen. Door de nauwe samenwerking worden de “key users” ook volledig meegenomen in het systeem. De key users kunnen uiteindelijk de rest van de medewerkers trainen en begeleiden. Dit zowel tijdens het project als na de go-live.

Kenmerken van Agile

 

  • Werken met sprints. Tijdsperiodes van 2-3 weken waarin aan functionaliteit gewerkt wordt.
  • Aan het begin van de sprint wordt met elkaar afgestemd wat er gedaan gaat worden.
  • Aan het eind van de sprint is er een demo van de opgeleverde functionaliteit.
  • Volledige samenwerking tussen de klant en partner.
  • Partner adviseert en configureert. De klant test en valideert.

Onze ervaring

De overstap naar “Agile” is een van onze beste beslissingen geweest in de afgelopen 6 jaar. De succes rate van onze projecten is enorm verbeterd en onze klanten zijn ook erg te spreken over deze nieuwe manier van project management. Graag leggen wij u in detail uit hoe wij dit kunnen aanpakken voor uw NetSuite implementatie of brengen wij u in gesprek met een van onze klanten met wie wij dit proces zijn doorlopen. Neem vandaag nog contact met ons op!

Vragen over uw implementatie? Wij helpen u graag.

Neem contact op!

Contact
Fast Four