Van project tot factuur:

met NetSuite SRP heb je real-time inzicht en controle over al je zaken

Producttour

Zakelijke dienstverlening

Productinformatie

Eén softwaresysteem dat je in staat stelt om meer te doen, in minder tijd, met dezelfde mensen

NetSuite Services Resource Planning (SRP) is één softwaresysteem voor de zakelijke dienstverlening waarin meerdere functies zijn geïntegreerd die de processen en gegevens stroomlijnen door de gehele organisatie. Je krijgt niet alleen een overzicht van, maar ook inzicht in alle gegevens: van account- en orderbeheer tot projectadministratie. Op deze manier biedt NetSuite SRP je ondersteuning vanaf het moment dat er een nieuwe opdracht binnenkomt tot het afronden van het project. Van offerte tot factuur.

 

 

Heb je een internationale organisatie? Ook voor mondiale dienstverleners is er een oplossing: NetSuite One World SRP. Zowel NetSuite SRP als NetSuite One World SRP zijn daarbij gemaakt voor de cloud, waardoor je altijd en overal toegang hebt tot al je gegevens. NetSuite SRP vervangt hiermee al je huidige systemen:

  • financieel management
  • projectadministratie
  • personeelsadministratie
  • CRM en account management
  • orderbeheer en factureren

 

Voordelen

NetSuite SRP biedt eindeloze voordelen

Omdat NetSuite SRP een geïntegreerde oplossing is voor je volledige zakelijke dienstverlening, zijn de voordelen eindeloos. Voor NetSuite One World SRP geldt daarbij dat je ook inzicht krijgt in de verschillende moeder- en dochterondernemingen. Met altijd en overal toegang, biedt NetSuite One World SRP:

Voordelen

Een real-time overzicht van al je projecten

Een real-time overzicht van de stand van zaken voor zowel de moeder- als de dochtermaatschappij(en) met behulp van onder meer dashboards en verslagen die financiële en operationele factoren in de analyse meenemen.

Video

Een real-time overzicht van al je projecten

Voordelen

Bezorg je klant de best mogelijke ervaring

Resource management die je de gelegenheid geeft om de beste resources te koppelen aan het project op basis van vaardigheden, ervaring en beschikbaarheid, om zo uiteindelijk de klant de best mogelijke ervaring te bezorgen.

Voordelen

Verzeker jezelf van een efficiënt financieel proces

Geautomatiseerd financieel beheer van zowel het moeder- als het dochterbedrijf dat je verzekert van een efficiënt financieel proces.

Voordelen

Ondersteuning voor internationale ondernemingen

NetSuite SRP ondersteunt meerdere valuta en belastingregimes, wat je de mogelijkheid geeft om de inkomsten voor projecten vanuit verschillende landen met verschillende valuta’s te factureren, terwijl je gelijktijdig zicht houdt op de algehele prestaties van je organisatie.

Mogelijkheden

Geavanceerd beheer en overzicht van al je bedrijfsgegevens

Resource management

Resource management

Resource management en planning die je volledig zicht geven op het benutten van je resources.

Budgettering

Budgettering

Rapportage van alle projectkosten, budgettering en winst zodat je precies kunt bereken wat je diensten je nou werkelijk kosten.

Accounting

Accounting

Geavanceerde projectaccounting.

Facturen

Facturen

Krachtige factureringsfunctionaliteit ondersteuntje bij complexe facturen.

Projectmanagement

Projectmanagement

Projectmanagement zodat je proactief klachten kunt signaleren en oplossen.

Planningbeheer

Planningbeheer

Een simpele en overzichtelijke planning die geïntegreerd is met projectmanagement en facturen.

Kostenbeheer

Kostenbeheer

Makkelijk en flexibel kostenbeheer.

Dashboards en verslagen

Dashboards en verslagen

Krachtige, intuïtieve en configureerbare dashboards en verslagen.

Case

“NetSuite heeft sterk bijgedragen aan onze omzetstijging van 300%”

“We willen met een leuke groep mensen de wereld een beetje mooier maken.” Aan het woord is Roel van den Berg, Founder en CEO van Autarco, internationaal aanbieder van zonnestroomsystemen voor bedrijven en particulieren. Autarco biedt een totaaloplossing voor zonnestroom onder één merk. En dat is uniek, omdat de markt louter bestaat uit componentfabrikanten.

Problem

Aan energie geen gebrek bij Autarco. Hoe kan het ook anders? Vanaf de start van het bedrijf wordt vol ingezet op de business en in 2012 begint het echt goed te lopen. Klanten bellen volop. Heel mooi natuurlijk, maar tegelijkertijd merkt Van den Berg al snel dat hij onvoldoende inzicht heeft in zijn primaire processen. Levensgevaarlijk voor een jong bedrijf dat zijn best moet doen om vertrouwen te winnen bij klanten, die al jaren zaken doen met de concurrent. “Onze producten uit de fabriek in China waren goed en onze ‘Unique Selling Proposition’ was duidelijk, maar als je je beloftes niet kan nakomen, ben je het vertrouwen heel snel weer kwijt.” En ook bij investeerders is het lastig aankloppen als je geen zicht hebt op je eigen voorraadpositie. Op dat moment werkten ze bij Autarco met Excel-sheets en dat moest dus duidelijk anders. Van den Berg ging zich oriënteren op een ERP-systeem en werd door een collega in China gewezen op NetSuite. Die wilde graag in de cloud kunnen managen en had daarom een voorkeur voor een cloud-based ERP-systeem. Bovendien moesten collega’s in Eindhoven, London en China er ook aan kunnen werken en daarbij wilde hij niet afhankelijk zijn van een server in Eindhoven. Dat NetSuite web-based is was ook een voordeel, omdat het eigen IT-platform daar goed tegenaan gebouwd kon worden.

Solution

Via Google kwam Van den Berg terecht bij Fast Four. Het klikte meteen tussen hem en Hylke Sluis, de CEO van Fast Four. “Het gevoel van ‘ondernemers onder elkaar’, niet moeilijk doen en de frisse, innovatieve aanpak spraken mij direct aan”, zegt Van den Berg. Fast Four had al snel allerlei ideeën over simpele oplossingen die wereldwijd werken en daarnaast ook nog eens toepasbaar zijn op mobiel. Van den Berg: “Al met al een heel ander gevoel dan de traditionele stoffige ERP- aanbieders.” Voor de intake was het team van Fast Four een dag over de vloer bij Autarco. Zo werd het Fast Four snel duidelijk wat Autarco precies doet en hoe ze dat doen, tot in detail. De installatie van het hele systeem was binnen een maand gebeurd. De primaire processen bij Autarco zijn nu inzichtelijk. Van den Berg: “We hebben er nu controle over, we hebben overzicht. En dat geeft rust.” En dat niet alleen, want dankzij NetSuite is Autarco in staat gebleken om flink te groeien. Werkten ze eerst met zijn tweeën, nu zijn er in Nederland inmiddels acht man actief en wereldwijd vijftien. “We zijn in omzet met 300% gegroeid en NetSuite is daarin een hele belangrijke factor gebleken.” Over NetSuite en Fast Four is Van den Berg dan ook heel enthousiast: “Ik ben er hartstikke blij mee en kan het iedereen aanbevelen.”

Krijg vrijblijvend een producttour

Voor meer informatie over de eventuele mogelijkheden voor jouw dienstverlenende organisatie, kun je vrijblijvend een gepersonaliseerde producttour doen.

Producttour
Fast Four